Liikunta

Uinti ja vesijumppa

Uimareille Saunaniemessä on tarjolla hieno Kallvikin niemi ja uimaranta kesät talvet, sillä talvella siellä on talviuintia. Espoonlahden uimahallissa voi uimisen ja vesijumpan lisäksi käydä kuntosalilla.

Pallopelit

Tillinmäessä, reilun kilometrin päässä on koripallokenttä sekä urheilukenttä. Kentällä voi kesäaikaan pelata pallopelejä ja talvisaikaan se jäädytetään luistinkentäksi. Parin kilometrin päässä Saunaniemestä on Vanttilan koulu, jonka yhteydessä on myös koriskenttä. Lähellä sitä Kauklahdessa on salibandysali THT-Center Kauklahti.

Jääkiekko ja luistelu

Espoonlahden jäähallissa on sekä jääkiekkoa että ilmaisia yleisöluisteluvuoroja. Yleisöluistelusta ei peritä maksua. Saunalahden koulun takana on jäädytettävä kenttä, samoin osoitteessa Pihlajamäentie 3.

Jooga ja pilates

Tillinmäessä on aikuisille tarjolla pilatesta ja joogaa.

Lenkkeily

Lenkkeilijälle Saunaniemessä on paljon polkuja ja alle kilometrin etäisyydellä on Kummelivuoren kuntoilupaikka.

Puuhaa ja kulttuuria lapsille

Saunalahdenpuiston leikkipaikka ja Saunalahden koulun piha-alue tarjoavat tekemistä perheen pienimmille.

Saunalahden kirjasto on samassa rakennuksessa koulun kanssa. Kirjastossa järjestetään säännöllisesti lapsille kulttuuriohjelmaa, kuten elokuvapäiviä, satutunteja tai konsertteja. Espoon tanssiopisto järjestää lapsille tanssiopetusta Saunalahden koululla.

Kulttuuri, kahvilat ja historialliset kohteet

Saunalahden alueen vanhin tunnetuin tila, Bastvikin kartano, on oletettavasti 1800-luvun alusta. Tunnelmallinen Cafe Bastvik on 2016 avoinna jokaisen kuun ensimmäisenä kokonaisena viikonloppuna. Muista varata pöytä etukäteen kartanoaamiaiselle!

MLL perhekahvila tarjoaa kohtaamispaikan tiistaisin Saunalahden koululla.

Kummelivuoren muinaishauta ja rapautumaonkalo

Saunalahdessa kohoavan Kummelivuoren (Kummelberget) laella sijaitsee pronssikautinen muinaishauta, ns röykkiöhauta. Rapautumaonkalo sijaitsee Bastvikin kartanon liittymän pohjoispuolelta lähtevän ulkoilutien välittömässä läheisyydessä. Rapautumaonkalo muistuttaa hiidenkirnua, mutta on syntynyt eri tavalla. levyinen ja noin kaksi metriä syvä. Kohde on valtakunnallisesti merkittävä, vastaavia on Suomessa vain muutama. Rapautumaonkalolla on tutkimus- ja opetuskohteena tärkeä asema.