Useissa tutkimuksissa on tullut esiin, että suomalaiset arvostavat asumisessa eniten asuinalueensa turvallisuutta ja rauhallisuutta. Viimeksi asiaa tutkittiin Kansan arvot -kyselyssä, johon vastasi loka-marraskuussa 2015 yli 3 000 suomalaista, ja jonka tulokset julkistettiin joulukuun alussa.

Kyselyn mukaan suomalaiset arvostavat turvallisen elinympäristön aikaisempaa korkeammalle, jopa lähes 80 prosenttia tutkimukseen vastanneista koki turvallisen elinympäristön erittäin tärkeäksi. Luku on noussut vuodessa 10 prosenttiyksikköä.

Kolme tärkeintä toivetta ovat  rauhallisuus, turvallisuus ja luonnonläheisyys

HS:n mukaan myös Aalto-yliopiston tutkija Marketta Kytän mukaan suomalaisten asuntotoiveissa ovat jo vuosien ajan toistuneet samat toiveet: rauhallisuus, turvallisuus ja luonnonläheisyys.

Kysyttäessä, mitä rauhallisuudella asuntoilmoituksissa tarkoitetaan, Kyttä vastaa: ”Varmaan se tarkoittaa sosiaalista turvallisuutta ja sitä luonnonläheisyyttä.”

Mesta rakentaa uudet myytävät asunnot Helsingissä ja Espoossa rauhallisille, turvallisille ja luonnonläheisille asuinalueille kuten Paloheinä, Länsi-Pakila, Saunaniemi ja Laaksolahti. Tutustu myytäviin asuntoihimme tarkemmin!