Espoo – Saunaniemi

Espoon Saunaniemi – lähellä merta, luontoa sekä palveluita


Saunaniemi on Espoon kaupunginosa sijaiten meren rannan tuntumassa Saunalahden kainalossa lähellä Kauklahtea ja Espoonlahtea. Asutus on uudehkoa, mutta alueelta löytyy vielä myös vanhempaa omakotiasutusta ja jopa viljelysmaata. Näissä maisemissa sielu lepää.

Asuinalue tarjoaa hermoja lepuuttavien näkymien lisäksi myös upeat ulkoilumaastot. Vaikka Saunaniemi on luontoa lähellä, sen läheisyydestä löytyvät myös tarvittavat palvelut, kuten koulu, päiväkoteja ja ruokakauppa.

Saunalahden historiaa

Saunalahden vanhin tunnettu tila on 1800-luvun alussa rakennettu tunnelmallinen Bastvikin kartano. Bastvikin kartano oli 1800-luvun lopulla merkittävä sahatila, minkä ansiosta Sågholmen (nykyinen Sahaniemi) oli suurtenkin alusten pysähdyspaikkana. Kartano kunnostettiin vuonna 1923 arkkitehti Väinö Toivion suunnitelmien mukaisesti.

Lähikauppa ja Espoonlahden laajat palvelut

Alueen lähikauppa on S-Market, joka on noin kilometrin etäisyydellä Saunalahdessa. Vain 10 minuutin automatkan päässä ovat kaikki Espoonlahden monipuoliset palvelut, kuten kauppakeskus Lippulaiva, josta löytyy niin erikoisliikkeet, kahvilat, ravintolat kuin päivittäistavarakaupatkin.

Harrastusmahdollisuudet

Lenkkeilijälle Saunaniemessä on paljon polkuja ja puolentoista kilometrin etäisyydellä on Kummelivuoren kuntoilupaikka. Lähellä on myös Espoon rantaraitti, jota pitkin pääsee aina Laajalahteen saakka, niin pyörällä kuin jalan. Espoonlahdesta löytyy urheilupuisto, uima- sekä jäähalli. Harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset. Kirkkonummen puolella, lahden toisella puolella on Sarfvik Golf vain lyhyen automatkan päässä.

Päiväkodit, koulut sekä terveyspalvelut

Kävelymatkan päässä Saunalahdessa löytyy Saunalahden koulu ensimmäisestä luokasta aina yhdeksänteen luokkaan asti. Lähin päiväkoti sijaitsee alle kilometrin etäisyydellä. Saunalahden lastentalossa (Kummelivuorentie 2) on kaksi päiväkotia sekä neuvola. Terveysasema löytyy muutaman kilometrin päästä Kivenlahdesta.

Liikenneyhteydet

Liikkuminen paikasta toiseen on helppoa, sillä Saunaniemi on aivan Länsiväylän sekä kehä 3 lähettyvillä.  Lähin juna-asema sijaitsee Kauklahdessa muutaman kilometrin etäisyydessä. Myös suorat bussilinjat (164A sekä 124K) Kamppiin sekä Tapiolaan kulkevat vain parin sadan metrin päästä. Loppuvuodesta 2022 avattu metro helpottaa liikkumista entisestään, lähin metroasema on Kivenlahdessa.

Uusia asuntoja

Olemme aloittamassa tänne perin viehättävään ympäristöön uuden kahdeksan asunnon asuntokohteen. Osoite on Kätkökuja 2, 02780 Espoo. Tutustu tarkemmin asuntoihin täältä.