09 4777 880 mesta@mesta.fi

Kallvik – Asumista Espoon merellisessä miljöössä

Espoon Kallvik täyttää unelmat asumisesta merellisessä miljöössä ja luonnon rauhassa lähellä vilkkaampia keskuksia. Tarjoamme 14 uuden asunnon verran mahdollisuuksia pientaloasumiseen ympäristössä, jossa on upeat puitteet ulkoiluun sekä luonnosta nauttimiseen.

Kallvikin alueella on pitkä historia alueella ryöstelevistä viikingeistä tiiliruukkiin ja kieltolain aikaiseen pirtukauppaan. Herrasväki kiinnostui 1800-luvun lopulla huvilaelämästä Espoon rannoilla, ja höyrylaivat liikennöivät Espoon ja Helsingin väliä 1870-luvulta aina 1940-luvulle asti.

Tänään Kallvik on kehittyvä asuinalue, jonka rakentamisessa kunnioitetaan kulttuurihistoriallisesti merkittäviä maisemia sekä alueelle ominaista vehreää ja runsaspuista ilmettä. Tulevaisuuden Kallvik tuo palveluita ja yhteyksiä entistä lähemmäksi, mutta pitää luonteensa ja luontonsa.

Kallvik sijaitsee paremmin tunnetun Saunalahden naapurissa. Muita Suur-Espoonlahteen kuuluvia alueita ovat Espoonlahti, Iivisniemi-Kaitaa, Latokaski, Nöykkiö, Soukka ja Suvisaaristo.

Luonnonmukaisina pidettäviä alueita, puistoja ja rantaviivaa

Kallvik muodostaa lähialueineen rikkaan ympäristön. Noin 40 kilometrin pituinen rantaraitti tarjoaa uimarannan lisäksi maisemaa, kulttuurihistoriaa ja lukuisia kiinnostavia kohteita. Läheisestä Kivenlahdesta voi ottaa reittiveneen ja lähteä ihailemaan lähisaaristoa mereltä päin. Saunalahti taas tarjoaa hyvät harrastusmahdollisuudet hiekka- ja koripallokenttineen ja alueen lenkkeilymaastot ovat ensiluokkaiset.

Paljon palveluita lyhyiden yhteyksien päässä

Uusi koulu, neuvola, päiväkodit ja kaupat löytyvät noin kilometrin päästä Saunalahdesta. Espoon Lyseonkoulun lukio sijaitsee muutaman kilometrin päässä lähellä Kauklahden asemaa. Kauklahden suunnalla noin kahden kilometrin päässä on K-Market, jonka yhteydessä toimii ilmiöksi noussut kalakauppa Maxin Kala.

Lisää palveluita on läheisessä Espoonlahdessa, kuten terveysasema, uimahalli ja jäähalli. Kauppakeskus Iso Omenaan on matkaa noin kymmenen kilometriä ja Suomenojan ostosmahdollisuudet sijaitsevat yhdeksän kilometrin päässä. Helsingin keskustaan matkaa on parisenkymmentä kilometriä. Bussipysäkille on n. 500 metriä, josta menee vuoro 164A Kamppiin parhaimmillaan 15 välein.

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.