09 4777 880 mesta@mesta.fi

Kilo asuinalueena

Kilon ja Kuninkaisen muodostama pientaloalue on paitsi viihtyisä, myös perinteikäs ja sen juuret ulottuvat aina viime vuosisadan alkuun sekä tuolloin syntyneeseen huvilayhdyskuntaan. Tunnetuimpina säilyneinä rakennuksina tuolta ajalta ovat Kilon kartano sekä Albert Edelfeltin rakennuttama ja Eliel Saarisen piirtämä Villa Eka.

Kilo ja sen ympäristö oli pitkään maalaismiljöötä ja omakotitaloaluetta, mutta 80-90-luvuilla alueella alettiin rakentaa rivi- ja kerrostaloja kiihtyvällä tahdilla ja tämä tiivistyminen on jatkunut näihin päiviin.

Kilon houkuttimena on hyvät yhteydet Helsinkiin ja Leppävaaran kauppakeskus Selloon raideyhteyden myötä. Leppävaaran urheilupuiston monipuolinen liikuntatarjonta löytyy lähietäisyydellä. Puistossa on jalkapallokenttiä, hiihtolatuja talvisin ja kuntorata kesäisin, jäähalli kahdella kaukalolla, uimahalli ja vuonna 2016 avattu, kesäisin toimiva maauimala. Radan eteläpuolella on yksi Suomen suurimmista golfharjoittelupaikoista, jossa järjestetään kesäisin myös greencard-kursseja.

Kiloon on rakenteilla uudet tilat 660:lle alakoulun oppilaalle ja 168 varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotiin. Kilon koulun ja päiväkodin rakentaminen on alkanut vanhojen rakennusten purkutöillä kesällä 2021. Uudet tilat valmistuvat loppuvuodesta 2023. Kilossa sijaitsee myös terveysasema.

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.