fbpx
09 4777 880 mesta@mesta.fi

Espoon Laaksolahti – vehreä pientaloalue hyvien yhteyksien päässä

Laaksolahti (ruots. Dalsvik) on Espoon Suur-Leppävaaraan kuuluva idyllinen kaupunginosa, joka sijaitsee Viherlaakson, Karakallion ja Linnaisten naapurissa. Rauhallinen ja lapsiperheystävällinen alue sijoittuu kauniin Pitkäjärven rannalle. Laaksolahdesta on hyvät bussiyhteydet mm. Leppävaaran ja Myyrmäen juna-asemille, alueen merkittävimmät liikenneväylät ovat Kehä III ja Vihdintie. Laaksolahdesta pääsee siis kätevästi joka suuntaan! Pitkäjärven rantaa myöten kulkee lisäksi historiallinen Kuninkaantie.

Laaksolahden kaupunginosa koostuu kolmesta pienalueesta: Jupperi, Lähderanta ja Veininlaakso. Alue on historiallisesti tunnettu huvila-alueena ja nykyisinkin yleisin rakennustyyppi on pientalo. Suurin osa alueen asunnoista on rakennettu 1960-luvun jälkeen. Laaksolahti kuuluu Suomen mediaanituloiltaan suurituloisimpiin postinumeroalueisiin. Asukkaita alueella on noin 10 000, myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö asui Laaksolahdessa ennen muuttoaan Mäntyniemeen.

Laaksolahden perinteikäs pientaloyhteisö saa uuden jäsenen, kun toteutamme sinne seitsemän asunnon erillis- ja paritaloyhtiön, Asunto Oy Laaksolahden Pääskyn. Asunnot rakennetaan osoitteeseen Yhteistuvantie 6. Rakennustyöt ovat käynnissä ja arvioitu valmistuminen on kesällä 2019.

Tutustu myynnissä oleviin asuntoihin täällä.

Jupperin pientalovaltainen ja vehreä naapurusto

Rauhallinen alue sopii lapsiperheille

Monipuoliset palvelut lähellä

Kaikki tärkeimmät palvelut löytyvät läheltä ja virkistysmahdollisuuksia on runsaasti. Alueelta lötyy kolme kunnallista ja kaksi yksityistä päiväkotia. Ala-asteita alueella on kaksi, Jupperin sekä Lähderannan koulu. Kaikki päiväkodit sijaitsevat joko ala-asteen yhteydessä tai näiden lähistöllä. Jupperin koulun yhteydessä on lisäksi kirjasto. Ylä-asteita löytyy neljä lähietäisyydeltä ja lukioitakin useampi, nämä sijaitsevat hyvien bussiyhteyksien tai pyöräilymatkan päässä mm. Viherlaaksossa, Karakalliossa ja Leppävaarassa.

Laaksolahden seurakuntatalo 

Laaksolahden palloiluhallit ja urheilukenttä sekä takana pilkottava uimaranta 

Virkistysmahdollisuuksia joka lähtöön

Virkistysmahdollisuuksien kirjo on laaja Pitkäjärven rannassa, siellä sijaitsee iso uimaranta, jäähalli, jalkapallokenttä sekä jalkapallo-, tennis- ja sulkapallohalli. Erilaisia harrastusvaihtoehtoja on näin ollen runsaasti. Koiranomistajille Jupperista löytyy myös isohko koirapuisto. Ostoksiakaan varten ei tarvitse lähteä kauas, Lähderannassa on liikekeskus, josta löytyy mm. hyvin varustellut K- ja S-market, R-kioski, Subway sekä Alko. Myös kauppakeskus Sello sekä Myyrmanni palveluineen ovat sujuvien bussiyhteyksien tai noin 20 minuutin ajomatkan päässä. Lähin terveysasema sijaitsee Viherlaaksossa ja myös Jorvin sairaala on lyhyen auto- tai bussimatkan päässä.

Lähderannan liikekeskuksessa ostokset sujuvat nopeasti

Kaikki tarvittavat palvelut lähellä 

Historia tuo paikallisväriä Laaksolahteen

Alueen nimistö pohjautuu vanhoihin asutus- ja tilannimiin; esimerkiksi Jupperi, Lähderanta ja Veini ovat historiaan pohjautuvia nimiä. Nykyinen Laaksolahden alue on ollut alkujaan Gammelgårdin kylän maita, kunnes isojaon aikaan sen merkittävimpiä taloja siirtyi Dalsvikin torpan maille. Torpan nimi pohjautui läheisen lahden vanhaan nimeen Dalswiken, josta on viitteitä jo 1700-luvulta. Dalsvikistä kasvoi kartano, joka on ollut mm. Aurora Karamzinin omistuksessa. Suomenkielinen nimi Laaksolahti on otettu käyttöön 1940-luvulla. Nimi Veini taas pohjautuu alueella sijainneeseen Sveinsin ratsutilaan. Laaksolahden monivaiheinen historia tuo edelleen paikallisväriä alueen nimistön kautta.

Dalsvikin kartanosta on jäljellä vain monitoimitalona toimiva navetta

Yhteistuvantie, johon kohteemme sijoittuvat 

Ota yhteyttä