Oulunkylä – Töllinmäki

 

Oulunkylä on Pohjois-Helsingissä sijaitseva kaupunginosa. Oulunkylän erityisenä helmenä nousee esiin pientaloista koostuva osa-alue Töllinmäki. Puistojen ympäröimä ja Vantaanjokeen rajoittuva keidas on ollut pitkään haluttu ja tavoiteltu asuinalue.

Töllinmäki-katu rajoittuu laajaan viheralueiden vyöhykkeeseen, jotka kulkevat mm nimillä Toivolan puisto, Töllinmäen puisto ja Itsenäisyyden puisto. Lähistöllä on myös Henrik Sohlbergin puisto. Kivenheiton päässä virtaavassa Vantaanjoen varressa kulkee kaunis ulkoilureitti, josta on pääsy Keskuspuistoon.

Pääset nauttimaan yhdellä kertaa kattavista palveluista, luonnosta sekä monipuolisista harrastusmahdollisuuksista – kaikki asumisviihtyvyyden kannalta tärkeä löytyy läheltä!

Lähiympäristön historiaa

Töllinmäki-kadulla sijaitsee myös historiallinen Fazerin huvila, jonka Eduard Fazer vanhempi osti perheelleen kesäasunnoksi 1870. Huvila on siirretty nykyiselle paikalleen 1864 Terijoelta.

Huvila oli Suomen Kansallisoopperan yhtenä perustajana tunnetuksi tulleen Edvard Fazerin omistuksessa keväällä 1916, kun hän tarjosi sitä rahapulassa olleille Alma ja Toivo Kuulalle.

Päiväkirjassaan Alma Kuula on kuvaillut huvilan Rivieraa muistuttanutta puutarhaa, jossa näkyi Fazerin innostus ja rakkaus kukkiin: ” Mitä ihanin puisto ympäröi tätä taloa, korkeita koivuja, tuuheita ja komeita kuusia, lehmuksia, tummia sypressejä, kaktuksia pitkät rivit, palmuja, ihania ruusuja, korkeita verenpisaroita tummanpunaisinen kukkineen, varjoisia teitä. Ja täällä saamme asua ilman vuokraa!”

Fazer luopui huvilastaan 1924, jolloin talon osti Oulunkylän asemapäällikkö Arthur Rundberg puolisoineen. Huvilan torni vaurioitui Helsingin suurpommituksessa helmikuussa 1944, mutta muutoin huvila on pitkälti alkuperäisessä kunnossa edelleen.

Kylämäistä tunnelmaa, puistoja, ulkoilureittejä

Oulunkylää kuvaavat sanat perinteikäs, tunnelmallinen ja luonnonläheinen. Sillä on pitkä asutuksen historia aina 1200-luvulta lähtien ja se on tunnettu sekä vehreydestä että kylämäisestä tunnelmastaan.

Harrastusvaihtoehdoissa valinnanvaraa

Harrastus- ja virkistysmahdollisuuksissa on melkeinpä runsauden pulaa. Oulunkylän liikuntapuisto on alle kilometrin päässä, josta löytyy jalkapallokenttä, jäähalli, tekojäärata, curlinghalli sekä liikuntasaleja. Perinteikäs Gnistanin jalkapalloseura pitää sitä myös kotikenttänään – voit mennä kannustamaan kotipaikan seuraa kävelymatkan päähän.

Vantaanjoen rantapuistot sekä ulkoilureitit, joissa on talvisin myös hiihtolatu, ovat kivenheiton päässä. Kesäisin suosittu Pikkukosken uimaranta on kävelyetäisyydellä, kahden kilometrin päässä. Pikkukoskella on talvisin myös avantouintia.

Lähikauppa ja palvelut

Alueen lähikauppa on K-Market Pikkupekka, joka sijaitsee noin kilometrin päässä. Kattavampia palveluita löytää Liikekeskus Ogelista, josta löytyy muun muassa S-Market sekä ravintoloita, tämä vain 5 minuutin ajomatkan päästä. Ogelin liikekeskuksen alue on lähivuosina muuttumassa. Suunnitteilla on runsaasti uusia asuntoja ja liikekeskuksen palveluille kuten kaupoille ja ravintoloille on tarkoitus järjestää tiloja asuinrakennusten ”kivijalkoihin” kaupunkikuvaa elävöittämään. Oulunkylän asemanseutu olisi kaiken kaikkiaan paremminkin kohenemassa entisestään. Reilun viiden minuutin ajomatkan päästä löytyy myös suosittu 24 h K-Supermarket Mustapekka.

Päiväkodit, koulut ja terveyspalvelut

Päiväkoteja löytyy mukavasti, joista lähin sijaitsee 700 metrin päässä. Oulunkylän ala-aste on 15 minuutin kävelymatkan päässä ja Oulunkylän yhteiskoulu sijaitsee vieläkin lähempänä. Myös ruotsinkielinen koulu: Månsas lågstadieskola löytyy läheltä, Maunulasta. Alueella on myös paljon kivoja puistoja lapsille, esimerkiksi leikkipuisto Mäkitorppa on lähietäisyydellä. Oulunkylän terveyspalvelut sijaitsevat nykyisessä Ogelin kauppakeskuksessa ja tulevat säilymään jatkossakin suurin piirtein nykyisillä sijoillaan.

Liikenneyhteydet

Oulunkylän liikenneyhteydet ovat erittäin hyvät. Juna-asemalle on reilu kilometri ja juna vie Helsingin keskustaan vain kymmenessä minuutissa. Alueella on myös useita eri bussilinjoja, joilla pääsee eri puolille Helsinkiä sekä Espoota. Oulunkylästä on tulossa julkisen liikenteen solmukohta, kun Raide-Jokeri valmistuu tammikuussa 2024 – tämä parantaa ja nopeuttaa liikenneyhteyksiä entisestään.

Oulunkylästä ja Töllinmäestä on hyvät yhteydet sekä omalla autolla että julkisilla ja pyöräillenkin siirtyminen on nykyisin sujuvaa.

Uusia asuntoja alueelle

Olemme rakentamassa kuuden upean asunnon kokonaisuutta historiallisen Fazerin huvilan läheisyyteen, osoitteeseen Töllinmäki 8. Tutustu kohteeseen lisää tästä.

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.