09 4777 880 mesta@mesta.fi

Paloheinä

Vehreä ja rauhallinen asuinalue hyvien yhteyksien päässä

Paloheinä, ruotsiksi Svedängen, on Tuomarinkylän pientalovaltainen osa-alue Pohjois-Helsingissä.

Paloheinä on levollinen, arvostettu ja liikunnallinen asuinalue sujuvien yhteyksien päässä Helsingin keskustasta ja Helsinki-Vantaan lentokentältä. Paloheinän joukkoliikenneyhteydet ovat nykyisin erinomaiset, kun myös poikittaislinja 560 kulkee Paloheinän läpi.

Mielenkiintoinen fakta alueesta on, että täällä syntyperäisten helsinkiläisten osuus väestöstä on tilastojen mukaan suurimmillaan: yli puolet asukkaista on syntyperäisiä helsinkiläisiä.

Mesta Oy on rakentanut Paloheinään asuntoja jo 1970-luvulta asti, ja sieltä löytyykin runsaasti rakentamaamme sekä vanhempaa että aivan uutta rivitaloasuntokantaa.

Paloheinässä voi harrastaa kaikkea golfista ratsastukseen!

Paloheinä rajautuu etelässä Länsi-Pakilaan, lännessä ja pohjoisessa viheralueista koostuvaan Haltialaan, Koillisessa naapurina on Torpparinmäki. Itärajan alueelle vetää Tuusulanväylä, jonka takana sijaitsevat Tuomarinkartano kartanomaineen ja ratsastustalleineen sekä Itä-Pakila.

Ulkoiluharrastukset golfista ja ratsastukseen ovat kaikki Paloheinässä mahdollisia. Paloheinä on myös tunnettu talvisin hyvistä hiihtomahdollisuuksistaan.

Paloheinän palvelut

Paloheinän terveysasema tarjoaa lääkäreiden ja terveydenhoitajien vastaanotot, äitiys- ja lasten terveysneuvontaa, perhesuunnittelua sekä psykologipalveluja äitiys- ja lastenneuvolan osalta. Terveysasemalla on myös hammaslääkäri.

Paloheinässä on myös useita päiväkoteja, ala-aste ja kirjasto.

Paloheinän historiaa

Domarby eli Tuomarinkylä tunnetaan jo 1400-luvun alkupuolelta lähtien. Tuomarinkylä oli 1500-luvulla vauras talonpoikaiskylä. Talonpojat harjoittivat maanviljelyksen ohella laivanrakennusta ja talonpoikaispurjehdusta eli kaupankäyntiä. Paloheinä muodostettiin Tuomarinkylän kartanon ja Pakilan Nystugan tilasta pakkolunastetulle 104 hehtaarin alueelle. Paloheinässä ei ollut yhtään asukasta ennen vuotta 1949, jolloin asuttaminen alkoi. 1950-luvulla Paloheinään nousi hartiapankilla rintamamiestaloja omenapuineen ja pihamökkeineen. 1980-luvulta alkaen rintamamiestalojen tilalle on noussut näyttäviä rivi-, pari- ja omakotitaloja.

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.