09 4777 880 mesta@mesta.fi

Ruskeasuo – haluttu asuinalue lähellä ydinkeskustaa

Ruskeasuo on Helsingin kantakaupungin luoteiskulmassa sijaitseva kaupunginosa, josta on matkaa Helsingin ydinkeskustaan vain viisi kilometriä, mikä lisää alueen vetovoimaa. Kaupunginosa on tullut tunnetuksi erittäin kysyttynä asuinalueena.

Ruskeasuo jakautuu kahteen osa-alueeseen Mannerheimintien molemmin puolin, jotka ovat Vanha Ruskeasuo ja Pikku Huopalahti.

 

Ruskeasuo ja Pikku Huopalahti

Vanhan Ruskeasuon alueella, Mannerheimin itäpuolella, on siirtolapuutarha, linja-autovarikko, steinerkoulu ja Ruskeasuon koulu, joka on valtion erityiskoulu. Alueen kerrostalot on rakennettu enimmäkseen 1950-luvulla. Siellä sijaitsevat myös Invalidisäätiön sairaala, Folkhälsanin Senioritalo, sekä Ruskeasuon rastastushalli.

Ruskeasuon kaupunginosaan kuuluva osa Pikku Huopalahden aluetta on keskeisin osa samannimisen lahden rannoille 1980- ja 1990-luvuilla rakennettua asuntoaluetta, jonka laidalla sijaitsee myös Tilkan entinen sotilassairaala.

Ruskeasuon siirtolapuutarha on varattu vain ruotsinkielisten käyttöön.

Tutustu Ruskeasuon uuteen kohteeseen täällä.

Palvelut Ruskeasuolla

Ruskeasuon alueelta löytyy useita lääkäri- ja terveysasemia, kauppa, ravintoloita ja baareja, sekä kouluja, päiväkoteja ja leikkipaikkoja. Alue on suosittu aikuisten ja lapsiperheiden keskuudessa.

Ruskeasuon ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset. Alueelta löytyy palloilukenttä, joka talvisin palvelee luistinratana, liikuntahalli, jossa lajeina käsi- ja sulkapallo, salibandy, tennis, pöytätennis, nyrkkeily ja voimailu. Hallissa on myös ratsastusmaneesi. Alueelta löytyy ratsastustallit, kaksi ratsastuskenttää, noin neljän kilometrin mittainen ratsastuspolku, jousiammuntarata ja liikuntahallissa palveleva kahvila.

Ruskeasuon historiaa

Ruskeasuon ruotsinkielinen nimi Brunakärr on tarkoittanut alun perin Pikku Huopalahden kylän Korpaksen tilan maalla ollutta suoaluetta. Kun tälle alueelle alkoi 1890-luvulla syntyä esikaupunkiasutusta, oli paikannimi murteen mukaisesti Brunakärr, jonka suomenkieliseksi vastineeksi tuli erheellinen Ruskeasuo. Alueella on menneinä vuosikymmeninä asunut mm. paljon vossikkakuskeja ja myöhemmin autoilijoita.

Alue siirrettiin Helsingin maalaiskunnasta Helsingin kaupunkiin vuonna 1926, ja tällöin sen nimiksi ehdotettiin nykyisiä muotoja, jotka vahvistettiin vuonna 1928.

Ruskeasuon kaduista useimmat ovat saaneet nimensä Varsinais-Suomen kuntien mukaan, esimerkiksi Raisiontie, Kiskontie, Maskuntie ja Nousiaistentie. Nämä nimet vahvistettiin vuonna 1948. Muutamaa vuotta aikaisemmin, sota-aikana alueen katujen nimiksi oli ehdotettu talvisodan taistelupaikkojen nimiä, kuten Kannaksentie, Summantie, Kollaantie ja Tolvajärventie.

 

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.