09 4777 880 mesta@mesta.fi

Espoon Saunaniemi – merellistä tyylikkyyttä ja omaa rauhaa

Saunaniemi sijaitsee Espoon Saunalahdessa (ruots. Bastvik), joka kuuluu Suur-Espoonlahteen, jonka muita kaupunginosia ovat Espoonlahti, Iivisniemi-Kaitaa, Latokaski, Nöykkiö, Soukka ja Suvisaaristo.

Olemme tällä hetkellä myyneet kaikki valmiit ja rakenteilla olevat asuntomme Saunaniemessä. Olemme suunnittelemassa kolmea uutta kohdetta lähellä sijaitsevalle Kallvikin Kartanon alueelle meren tuntumaan. Mikäli kiinnostuit, kysy lisää!

Saunaniemen merenrantaa

Näkymä Saunaniemeltä merelle

Saunaniemessä lapsiperheen palvelut ovat lähellä

Saunaniemessä on lasten turvallista kasvaa – neuvola, päiväkoti ja koulu ovat kävelymatkan päässä. Kesät ovat kuin silloin ennen: lähellä oma uimaranta ja lampaitakin kartanon laitumella. Saunaniemi käsittää metsäisen harjun ja sen mereen viettävän, alavan rinteen. Harjun rinteestä on kauniit merimaisemat.

Päiväkodit, neuvola, koulut ja kirjasto

Saunalahden lastentalossa (Kummelivuorentie 2) on kaksi päiväkotia sekä neuvola. Ensi vuonna valmistuu myös Aarrekartan päiväkoti.  Kävelymatkan päässä Saunalahden koulussa (Brinkinmäentie 1) on nyt opetusta 6. luokkaan asti, ja se kasvaa vuosiluokka kerrallaan noin 750 oppilaan yhtenäiseksi peruskouluksi. Lähin ruotsinkielinen alakoulu on Kungsgårdsskolan (Kurttilantie 55). Lähin lukio on Espoon yhteislyseon lukio (Hansakallio 2) muutaman kilometrin päässä, lähellä Kauklahden asemaa.

Saunalahden kirjasto on samassa rakennuksessa koulun kanssa (Brinkinmäentie 1). Kirjastossa järjestetään säännöllisesti lapsille kulttuuriohjelmaa kuten elokuvapäiviä, satutunteja ja konsertteja. Myös Espoon tanssiopisto järjestää tanssiopetusta lapsille koulun tiloissa.

Saunaniemen ja Saunalahden liikunta- ja kulttuurimahdollisuuksista voit lukea täältä.

Bastvikin kartano

Saunaniemi on merellinen pientaloalue

Lähikauppa ja Espoonlahden palvelut

Uusi S-market (Magneettikatu 2) palvelee aamuvarhaisesta iltamyöhään. Muutaman kilometrin päässä ovat kaikki Espoonlahden monipuoliset palvelut, kuten Kauppakeskus Lippulaiva, terveysasema, Espoonlahden uimahalli ja jäähalli. Kauppakeskus Iso Omenaan on matkaa noin kahdeksan kilometriä, Tapiolaan on noin 10 kilometriä ja Helsingin keskustaan parisenkymmentä kilometriä.

Joukkoliikenne tuo ja vie

Bussit 65 ja 150K palvelevat aluetta monipuolisesti jo nyt, ja metron liikennöinnin alkaessa uusi läheltä kulkeva linjapari 164 tarjoaa yhdessä linjan 165 kanssa tiheät ja nopeat liityntäyhteydet Matinkylän metroasemalle.

Espoonlahden monimuotoinen historia

Espoonlahden tienoilla ovat riehuneet ryöstelevät viikingit ja venäläiset sotajoukot. Myös elinkeinoaan harjoittavat pirtutrokarit ovat jättäneet jälkensä alueeseen, mikä näkyy mm. Saunaniemen nimistössä. Keskiajalla vesitie takasi talonpojille väylän mereltä Espoon kirkolle ja Kuninkaantielle. Herrasväki kiinnostui 1800-luvun lopulla huvilaelämästä Espoon rannoilla ja saarilla. Höyrylaivat liikennöivät Espoon ja Helsingin väliä 1870-luvulta aina 1940-luvulle asti. Alueelle syntyi tiiliteollisuutta ja sahoja.

Sitten sota ja Porkkalan luovutus keskeyttivät taajamarakentamisen kehityksen. 1960-luvulla Espoonlahdesta taas innostuttiin ja Alvar Aalto suunnitteli alueelle jopa 120 000 asukkaan suurkaupunkia. Suunnitelma ei toteutunut, mutta pientalovaltaiset taajamat jatkoivat kasvua omaa tahtiaan.

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.