”Rakentaminen on mainebisnes – asiakkaille pitää antaa vain sellaisia lupauksia, jotka pystyy pitämään!”, sanoo Mestan uusi tekninen johtaja, DI Rikhard Landsdorff.

Aikaisemmissa työpaikoissaan NCC:lla työmaainsinöörinä ja Westpro CC:ssa projekti-insinöörinä ja tämän jälkeen työpäällikkönä toiminut Landsdorff sanoo, että rakentaminen on kuin iso palapeli, joka pitää koota osittain uudelleen jokaiseen projektiin. Toki myös joitakin samoja rakenneratkaisuja ja tekijöitä käytetään kuin aiemmissa projekteissa.

Tekninen johtaja valitsee erikoissuunnittelijat, joita ovat esim. rakennesuunnittelija, sähkösuunnittelija, putki- ja ilmanvaihtosuunnittelija, sekä vastaa rakennustuotannosta.

Itse rakentamisen hoitavat erilaiset aliurakoitsijat, joten oikean urakoitsijan valinta on tärkeää. Landsdorff kiittää edeltäjäänsä siitä, että Mestassa rakenneratkaisut ja hankintakokonaisuudet on mietitty tarkkaan. ”Suurin osa urakoitsijoista on entuudestaan tuttuja ja yhteistyö sujuu. Mutta pyrimme siihen, että jokaista urakkakyselyä kohden on myös uusia urakoitsijoita.”

Henkilökohtaisena tavoitteena on rakentaa hyvää

Kysyttäessä henkilökohtaisista tavoitteista uudessa tehtävässä, Landsdorff vastaa: ”Rakentaa hyvää. Rakentaminen on mainebisnes, jossa annetut lupaukset on pidettävä.”

Tutustu Mestan rakenteilla olevaan kohteeseen Espoossa, Saunaniemessä Tapulimäki 4-6