Espoo, Saunaniemi Tapulimäki 4-6 palvelut ja liikenneyhteydet

Päiväkodit ja neuvola

Saunalahden lastentalossa (Kummelivuorentie 2) on kaksi päiväkotia sekä neuvola. Ensi vuonna valmistuu myös Aarrekartan päiväkoti.

Koulut

Kävelymatkan päässä Saunalahden koulussa (Brinkinmäentie 1) on nyt opetusta 6. luokkaan asti, ja se kasvaa vuosiluokka kerrallaan noin 750 oppilaan yhtenäiseksi peruskouluksi. Lähin ruotsinkielinen alakoulu on Kungsgårdsskolan (Kurttilantie 55). Lähin lukio on Espoon yhteislyseon lukio (Hansakallio 2) muutaman kilometrin päässä lähellä Kauklahden asemaa, jonne pääsee busseilla 65 ja 165.

Kirjasto

Saunalahden kirjasto on samassa rakennuksessa koulun kanssa (Brinkinmäentie 1). Kirjastossa järjestetään säännöllisesti lapsille kulttuuriohjelmaa, kuten elokuvapäiviä, satutunteja tai konsertteja. Myös Espoon tanssiopisto järjestää tanssiopetusta lapsille koulun tiloissa.

Lähikauppa

Uusi S-market (Magneettikatu 2) palvelee aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Espoonlahden palvelut

Muutaman kilometrin päässä ovat kaikki Espoonlahden monipuoliset palvelut, kuten Kauppakeskus Lippulaiva, terveysasema, Espoonlahden uimahalli ja jäähalli.
Kauppakeskus Iso Omenaan on matkaa noin kahdeksan kilometriä, Tapiolaan on noin 10 kilometriä ja Helsingin keskustaan parisenkymmentä kilometriä.

Joukkoliikenne

Bussit 65 Espoonlahteen ja 165 Helsinkiin palvelevat aluetta monipuolisesti jo nyt, ja syksystä 2016 alkaen uusi läheltä kulkeva linjapari 164 tarjoaa yhdessä linjan 165 kanssa tiheät ja nopeat liityntäyhteydet Matinkylän metroasemalle. Busseilla 65 ja 165 pääsee myös Kauklahden rautatieasemalle.