Espoon Saunaniemi tarjoaa asumista luonnon ja meren ympäröimänä. Kumpuilevat pellot, lenkkipolut luonnonrauhassa ja Kallvikin uimaranta takaavat, että kesästä saa täällä nauttia heti kun astuu ulos ovesta. Koskematontakin meriluontoa on: läheisen merenlahden rantojen ruovikot on suojeltu uhanalaisen meriuposkuoriaisen turvapaikaksi.

Kesäsunnuntain kartanoaamiainen

Läheinen Bastvikin kartano upealla paikalla meren rannassa on ollut 1800-luvun lopulla merkittävä sahatila. Nykyään kartanossa toimii kahvila, jossa voi jokaisen kuun ensimmäisenä viikonloppuna lauantai- ja sunnuntaiaamupäivisin nauttia oikein vanhanajan kartanoaamiaisen. Kannattaa varata pöytä etukäteen, kartanoaamiaiset ovat suosittuja!

Espoon Saunaniemi - Bastvikin kartano

Bastvikin kartano

Saaristoristeilylle Espoossa

Espoon rantaraitti kulkee rantoja mukaillen Laajalahdesta Bastvikin kartanolle Saunalahteen, lähelle Saunaniemeä. Sen varrella on uimarantoja, kahviloita ja venesatamia. Kivenlahdesta kulkee reittiveneitä  useita kertoja päivässä saaristoristeilylle. Opastetuilla meriretkillä kuulee tarinoita Espoon historiasta, saariston huvilaelämästä ja kieltolain ajasta. Iso Vasikkasaari on suosittu koko päivän kestävän retken kohde, jossa on kahvila ja ravintola. Espoon saaristossa onkin risteilty jo yli 30 vuoden ajan!

Espoon Saunaniemi - meri on aina läsnä!

Mestalla on Espoon Saunaniemessä myynnissä paritaloja merinäkymällä. Tutustu kohteeseen tarkemmin!