Asunto Oy AUGUSTAN VILLAT

Alue:
  • Helsinki
  • Töllinmäki
Tila:
  • Myynnissä

UPEA TILAISUUS LÖYTÄÄ UUSI KOTI FAZERIN HUVILAN PIHAPIIRISSÄ

Oulunkylän vähemmän tunnettu osa-alue Töllinmäki on jo yli sata vuotta kuulunut suosittuun Oulunkylän huvilayhdyskuntaan. Nykyään tämä muutamasta kymmenestä pientalosta muodostuva alue rajautuu kaupungin viheralueisiin, Henrik Sohlbergin-, Toivolan- ja Itsenäisyydenpuistoon sekä vieressä kulkevaan Vantaanjokeen. Paikka on aina ollut haluttu ja asuntoja tulee myyntiin äärimmäisen harvoin. Töllinmäen helmenä on seissyt jo yli 150 vuotta Fazerin huvilana tunnettu upea puurakennus.

Asunto Oy Augustan Villat, Helsinki rakentuu historiallisen Fazerin huvilan pihapiirin tuntumaan. Arkkitehtimme Katariina Rautiala (SAFA) POOK arkkitehtitoimistosta on mielestämme onnistunut sovittamaan modernin asuntokohteen luontevaksi osaksi herkkää ja kaunista ympäristöä. Upea rinnetontti, jossa jokaisen talon sijainti on mietitty, jää omaan rauhaansa.

 

Yksilöllisiä asuntoja – väljyyttä, avaruutta ja vähän ylellisyyttäkin

Asunto Oy Augustan Villat koostuu yhteensä neljästä erillistalosta sekä kahdesta paritaloasunnosta. Kokonaispinta-alat vaihtelevat 140,5-198,5 m2 välillä. Huoneita asuntoihin tulee viidestä kuuteen aputilojen lisäksi.

Yksikään asunto ei ole täysin samanlainen: yhdessä on mm. kahden auton autotalli, toiseen kuuluu oma valmiiksi rakennettu n. 450 m2 puutarha-alue, kolmannessa lähes 60 m2 aurinkopatio. Kaikissa asunnoissa on sen sijaan ihanan avarat ja valoisat oleskelutilat, olohuoneissa kolmen metrin huonekorkeus, ehkä vähän ylellisenkin oloiset kylpyhuonetilat ja tilavat vaatehuoneet, joitain mainitaksemme. Lämmintä varastotilaakin löytyy harrastevälineille ja muulle tarpeelliselle. Materiaalit ja varusteet on valittu täydentämään laadukasta kokonaisuutta.

 

Omassa rauhassa – lähellä kaikkea

Näissä asunnoissa täyttyy monta unelmaa – sijainti rauhallisen pientaloalueen sisällä Kehä I sisäpuolella, lyhyt matka Vantaanjoen ulkoilureiteille, hyvät liikenneyhteydet lähipalveluihin ja ympäri pääkaupunkiseutua – kuitenkin omassa rauhassaan puistojen keskellä.

Kohteen rakennustyöt ovat käynnissä ja valmistuminen ajoittuu helmi-maaliskuulle 2024. Uuteen kotiin muuttaessasi valitset huolettoman asumisen kymmeniksi vuosiksi.

Tutustu asuinalueeseen tästä

 

Kohtuulliset asumiskustannukset

Asuntojen energiatehokkuusluokka on A eli paras mahdollinen. Lämmitysratkaisuksi on valittu maalämpö vesikiertoisena lattialämmityksenä. Jokaisessa asunnossa on luonnollisesti oma veden- ja sähkönkulutuksen mittaus. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmön talteenotolla hyödyntää puolestaan talon hukkalämpöä ja tuo osaltaan säästöä asumiskustannuksiin. Yhtiöllä on lisäksi esivalmius aurinkosähköpaneelien asentamiselle sähkön tuottamiseksi. Kaikki autopaikat ovat johdotuksiltaan valmisteltu sähköauton latausesivalmiudella, mihin automallikohtainen latauslaite voidaan liittää. Taloyhtiö rakennetaan omalle tontille. Yhtiöjärjestyksen liitekartassa on määritelty kuhunkin asuntoon liittyvä oma yksilöllinen piha-alueensa.

 

Hieman ympäristön historiaa

Fazerin huvilan nimellä kulkeva puuhuvila on Terijoelta peräisin, mutta vuonna 1864 uudelleen pystytetty Oulunkylään. Eduard Peter Fazer vanhempi hankki sen perheelleenkesäasunnoksi vuonna 1870. Eduard Fazerin pojista Edvard valmistui konserttipianistiksi ja toimi Suomalaisen Oopperan ensimmäisenä johtajana. Edvardin ystäväpiiriin kuului monia suomalaisia taiteen ja musiikin merkkihenkilöitä. Mm. Toivo ja Aino Kuula asuivat jonkin aikaa huvilassa Fazerin vieraina. Huvilalla on pidetty pienimuotoisia konsertteja sekä musikaalisia illanviettoja. Vuonna 1924 huvilan osti Oulunkylän asemapäällikkö Arthur Rundberg puolisonsa Edithin kanssa.

 

Lisätiedot kohteesta

Jukka Peiponen
Projektimyyntipäällikkö
Puh +358 44 205 7420
jukka.peiponen@mesta.fi

HINNASTO
TaloyhtiöHuoneistoTyyppiKauppahinta €Lainaosuus €Velaton hinta €
Augustan VillatAsunto A5-6h + K + S + TER
+var +at
185 m²

597 750601 2501 199 000
Augustan VillatAsunto B5-6h + K + S + TER
+var +at
182 m²

MYYTY
Augustan VillatAsunto C5-6h + K + S + TER
+var +2 x at
198,5 m²

643 875645 1251 289 000
Augustan VillatAsunto D5h + K + S + var + ak
155,5 m²

641 350507 6501 149 000
Augustan VillatAsunto E15h + K + S + var + ak
140,5 m²

505 775459 225965 000
Augustan VillatAsunto E25h + K + S + var + ak
140,5 m²

490 100458 900949 000

Materiaalit ja suunnitelmat

Kartta

Etsitkö elämäsi kotia? Ota yhteyttä

Hannes Lehti

Toimitusjohtaja
040 592 5911
hannes.lehti(at)mesta.fi

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.