Mestan historia

 

 

Onko mestat kunnossa?             

Mestan syntyvaiheet liittyvät sodanjälkeiseen jälleenrakentamisen aikaan Suomessa, kun rakentaminen oli vilkasta ja materiaaleista kova kysyntä. Mesta Oy perustettiin vuonna 1954 kipsilevyjen valmistajaksi ja nimikin viittaa rakennustyömaahan: ”Onko maalareilla mestaa tehdä, onko mestat kunnossa?”.

 

Asuntoja alusta asti

Asunnot ja asuminen kuuluivat yhtiön toimialaan jo 1950- ja 60-luvuilla, kun Mesta peruskorjasi lama-ajan ja sotavuosien myötä huonoon kuntoon päässeitä asuinkiinteistöjä ja myi eteenpäin.

1970-luvulla Mesta ryhtyi rakentamaan uusia asuntoja. Rakentamistoiminta keskittyi pitkään Helsingin Pakilaan ja Paloheinään. Nämä ovat edelleen asuinalueita, joissa toimimme, ja niistä löytyykin runsaasti rakentamiamme niin vanhoja kuin aivan hiljattain valmistuneita rivitaloasuntoja. Vähitellen rakennustoimintamme laajeni Espoon ja Kauniaisten suuntaan.

 

Perinteinen perheyritys

Mestan perusti Pauli Lehti, ja pian hänen veljensä Onni tuli rinnalle toiseksi omistajaksi. Yhdessä veljekset luotsasivat yrityksen turvallisesti läpi lama-aikojen ja suhdanneheilahtelujen.

90-luvun puolivälin jälkeen seuraava polvi, serkukset Hannes ja Ylermi Lehti ottivat yrityksen hoitoonsa. Vuonna 2019 otettiin seuraava askel, kun Ylermin eläköityessä Hannes lunasti hänen osuutensa.

Hannes Lehti toimii Mesta Oy:n toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Mestan palveluksessa on tällä hetkellä 15 rakennusalan ammattilaista.