Pakila on noin 10 tuhannen helsinkiläisen koti ja reilun kahden tuhannen työpaikka. Pakila tarjoaa asukkaille hyvät ulkoilumahdollisuudet, mutta siellä voit tehdä paljon muutakin. Tutustumme tässä Mestat Kunnossa -blogikirjoituksessa Pakilaan asuinalueena ja sen monipuolisiin harrastus- ja ajanviettomahdollisuuksiin.

Puistoalueita ja siirtolapuutarha

Pakilassa voi toden totta asua ja elää ihan luonnon läheisyydessä. Alueella on useita puistoja, kuten Pakilanpuisto, Henrik Sohlbergin puisto, Paloheinän Nuotiopuisto. Jälkimmäisestä löytyy venäläisten rakennuttaman bunkkerin rauniot ja juoksuhaudat, jotka ovat kunnostettu ja puhdistettu kaupunkilaisten käyttöön.

Oma lukunsa on upea, vuonna 1948 perustettu Pakilan siirtolapuutarha. Siirtolapuutarhassa on 320 mökkiä ja on suurin Helsingin yhdeksästä siirtolapuutarhasta. Vaikka omaa mökkiä ei siirtolapuutarhasta edes harkitsisi, niin alueelle jokainen vieras on tervetullut. Kesäsunnuntaisin alueella toimii myös kesäkahvila.

Liikuntaa monen makuun

Paloheinän huippu ja kuntoportaat löytyvät kivenheiton päästä Aarteen ja Puodin asunnoista. Rappuset johtavat 59 metriä korkean mäen huipulle ja askelmia niissä on 254 ja pituutta 121 metriä. Portaat ovat modernit ja leveät, joten niissä mahtuu hyvin väistämään vastaantulijoita!

Läheltä löytyy myös Suomen suosituin golf range Paloheinä Golfista, jossa voit hioa svingisi kuntoon. Paloheinä Golf järjestää myös monenlaisia kursseja ja voit myös kiertää Helsingin Keskuspuiston kupeessa sijaitsevaa, kaikille avointa pay & play -kenttää myös ilman minkään golfseuran jäsenyyttä.

Pakilasta löytyy myös Pakilan uimaranta, joka sijaitsee Vantaanjoen varrella ja on niin piskuinen, että se näyttää siltä kuin siirtonurmen sijaan paikalle olisi tuotu siirtouimaranta. Pieni, tai ei, niin tämä valvomaton uimaranta on pakilalaisten suosiossa kesäisin.

Lähellä Pakilaa, suositulla Paloheinän hiihtopaikalla, mahdollistetaan hiihtäminen myös etelä-Suomen vähälumisina talvina. Jo parin asteen pakkaspäivät sopivat latujen lumettamiseen, jolloin hiihtoladut saadaan nopeasti kuntoon.
Mikä sen mukavampaa olisi, kuin lähteä hiihtolenkille melkein kotiovelta!

Erilaisia tiloja kaupunkilaisille

Pakilassa sijaitseva Pakin taloa voi vuokrata erilaisiin juhla- ja kokoustilaisuuksiin. Pakin talo on 1700-luvulla rakennettu suuri hirsirakenteinen puutalo, jonka idyllisessä ympäristössä on aittoja. Pakin taloa isännöi ja vuokraa Pakila-Seura ry. ja talo on Helsingin kolmanneksi vanhin alkuperäisellä paikallaan seisova talo.

Pakilasta löytyy myös vuokrasauna, josta voi vuokrata isommallekin porukalle viihtyisän saunatilan. Saunomisen jälkeen voi rentoutua viihtyisissä oleskelutiloissa, joissa myös omien ruokien ja juomien nauttiminen on sallittua.
Herkkusuille löytyy myös vaihtoehtoja Pakilasta. Klassisia makuja tarjoilee muun muassa Annan kartano ja Wanha Pehtoori, joka sijaitsee stadin ainoalla maatilalla. Myös pienempään nälkään ja kahvin himoon löytyy erilaisia paikkoja, kuten Keittiö&Baari Kulma, House of Sandwiches ja Kahvila Helmi.

Täältä pääset tutustumaan tarkemmin Pakilan Aarteen ja Puodin vapaana oleviin koteihin. Ota rohkeasti yhteyttä, niin järjestetään esittely juuri sinun unelma-asuntoon!