Onko asunnon vaihto ajankohtaista? Mietitkö Oikotie.fi:tä selatessasi, että kunnostaisitko vanhasta itselleen sopivan, vai sijoittaisitko uuteen asuntoon? Annamme teille uudessa Mestat Kunnossa -blogimme ensimmäisessä kirjoituksessa viisi hyvää syytä valita uudiskohde seuraavaksi kodiksi.

Vaivatonta asumista

Hankkiessasi ihan uuden uutukaisen kodin, jonka hyvämaineinen rakennuttaja on pieteetillä rakentanut, voit luottaa siihen, että ainakin ensimmäiset kymmenen vuotta asuminen on vaivatonta. Uusi koti harvemmin vaatii vuosiin muuta kuin perushuoltoa.

Jos siis haluat nauttia remonttivapaasta kodista, voi uudiskohde olla juuri oikea ratkaisu sinulle!

Energiatehokkuus säästää kuluissa

Uudet asunnot ovat erittäin energiatehokkaita. Energiatehokkuusvaatimukset rakennuksille tiukentuvat jatkuvasti, ja hyvä niin! Siitä kiittää sekä kukkaro että luonto. Tuoreimmat energiatehokkuuden päivitykset ovat vuodelta 2018.

Yleisesti ajatellen niin äänieristys, kosteuskestävyys kuin sähkö- ja teletekniset varustelut ovat paremmalla tasolla uudessa asunnossa. Vanhoihin ne toki päivitetään sen surullisenkuuluisan putkiremontin yhteydessä. Siitäkään ei muuten tarvitse uudessa asunnossa asuessa murehtia!

Helppo hengittää

Uusien asuntojen sisäilma on tervettä. Maalit, lakat ja muut materiaalit, joita esimerkiksi Mesta-kodeissa käytetään ovat parasta sisäilmaluokkaa.

Pohjaratkaisu kunnossa

Ennen rakentamista asuntojen suunnitteluun on käytetty paljon aikaa ja uusissa asunnoissa kiinnitetään paljon huomiota pohjaratkaisuun ja tilojen toimivuuteen. Usein uutta asuntoa ostaessasi voit myös vaikuttaa tulevan kotisi pohjaratkaisuun rakentamisvaiheessa. 

Uusissa asunnoissa on pohjaratkaisun lisäksi myös esteettömyys suunnittelun lähtökohtana. Kylpyhuoneet, eteiset, hissit ja oviaukot on mitoitettu niin, että omassa kodissa pääsee liikkumaan myös pyörätuolin tai rollaattorin kanssa. 

Omannäköinen myös ihan uutena

Uudiskohteissa pääset useimmiten rakennusvaiheessa aikataulun puitteissa vaikuttamaan pohjaratkaisun lisäksi asunnon pintamateriaaleihin. Monet rakennuttajat antavat myös mahdollisuuden valita mieleisensä kodinkoneet asuntoon ostajan niin halutessaan. 

Kysy rohkeasti meiltä Mesta-kotien pohjaratkaisuista ja mahdollisuudesta niiden räätälöintiin!

Vaikka uudet asunnot ovat keskimäärin jonkin verran kalliimpia, kuin vanhat, puoltaa uuden asunnon ostamista useampikin elämistä ja arkea helpottava asia. Mitkä asiat sinulle ovat tärkeitä omaa kotia ostaessasi? Haluatko kuulla lisää kotimaisista Mesta-kodeista? Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uusista kohteistamme ja vinkeistämme asumiseen liittyen.