Mesta Oy – Huolellisesti rakennettuja koteja jo lähes 70 vuoden kokemuksella

Mesta Oy on toiminut asumisen parissa jo lähes 70 vuoden ajan. Olemme rakentaneet pääkaupunkiseudulle useita unelmien pientalokoteja rauhallisille alueille, mm. Helsingin Paloheinään, Pakilaan ja Töyrynummelle. Espoossa rakentamiamme asuntoja on mm. Nuottaniemessä, Nöykkiössä, Saunalahti/Saunaniemessä ja Tapiolassa.

Mesta on kokenut ja luotettava asuntojen rakennuttaja. Asiakkaamme ovat meihin tyytyväisiä, ja olemme saaneet erityistä kiitosta aikataulujemme pitävyydestä. Perheyritys on pieni ja tehokkaaseen organisaatioomme ei pääse hukkumaan. Meille on kunnia-asia palvella asiakastamme hyvin.

Myytävät asunnot suunnitellaan joustamaan tarpeidesi mukaan

Käytännölliset pohjaratkaisut sekä yksinkertaiset, mutta toimivat rakenteet yhdistettynä tyylikkäisiin sisustusmateriaaleihin takaavat, että asuntomme toteuttavat vaatimuksesi. Antamasi asiakaspalaute tulee koko organisaatiomme tietoon ja sitä kautta hyödynnettäväksi asuntojen suunnittelussa.

Laatu syntyy huolellisella valvonnalla

Toimintamme perustana on huolellinen ja jatkuva laadunvalvonta. Vastaavalla työnjohtajalla on vain yksi työmaa kerrallaan valvottavana. Piiloon jäävät tärkeät rakenneosat kuvataan. Vesieristeen paksuuksista otetaan aina näytepalat. Ulkopuolinen asiantuntija varmistaa rakenteiden riittävän kuivuuden mm. ennen parkettien asennuksia ja laatoitustöihin ryhtymistä. Olemme perinteisesti kiinnittäneet erityistä huomiota asuntojen vaipan tiiviyteen ja lämpöeristyksiin.

Tutustu myytäviin asuntoihimme ja ota yhteyttä!

Mestan historiaa

Onko mestat kunnossa? 

Mestan syntyvaiheet liittyvät sodanjälkeiseen jälleenrakentamisen aikaan Suomessa, kun rakentaminen oli vilkasta ja materiaaleista kova kysyntä. Mesta Oy perustettiin vuonna 1954 kipsilevyjen valmistajaksi ja nimikin viittaa rakennustyömaahan: ”Onko maalareilla mestaa tehdä, onko mestat kunnossa?”.

Asuntoja alusta asti

Asunnot ja asuminen kuuluivat yhtiön toimialaan jo 1950- ja 60-luvuilla, kun Mesta peruskorjasi lama-ajan ja sotavuosien myötä huonoon kuntoon päässeitä asuinkiinteistöjä ja myi eteenpäin.

1970-luvulla Mesta ryhtyi rakentamaan uusia asuntoja. Rakentamistoiminta keskittyi pitkään Helsingin Pakilaan ja Paloheinään. Nämä ovat edelleen asuinalueita, joissa toimimme, ja niistä löytyykin runsaasti rakentamiamme niin vanhoja kuin aivan hiljattain valmistuneita rivitaloasuntoja. Vähitellen rakennustoimintamme laajeni Espoon ja Kauniaisten suuntaan.

Perinteinen perheyritys

Mestan perusti Pauli Lehti, ja pian hänen veljensä Onni tuli rinnalle toiseksi omistajaksi. Yhdessä veljekset luotsasivat yrityksen turvallisesti läpi lama-aikojen ja suhdanneheilahtelujen.

90-luvun puolivälin jälkeen seuraava polvi, serkukset Hannes ja Ylermi Lehti ottivat yrityksen hoitoonsa. Vuonna 2019 otettiin seuraava askel, kun Ylermin eläköityessä Hannes lunasti hänen osuutensa.

Hannes Lehti toimii Mesta Oy:n toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Mestan palveluksessa on tällä hetkellä 15 rakennusalan ammattilaista.

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.